Přeskočit na hlavní obsah

Pečené kachní prso s karotkou a omáčkou z červeného vína a bramborové plátky

Kachní prso5 ksNa kachním prse nařízneme kůži, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným rozmarýnem a pečeme kůží dolů na pánvi, až se vypeče tuk, pak otočíme a opečeme z druhé strany. Vložíme do rozpálené trouby na 160 °C, 7–8 minut. Po upečení necháme maso chvilku odpočinout, aby nám nevytekla šťáva. Omáčku připravíme z karamelu, zalijeme červeným vínem, kuřecím vývarem a zredukujeme na třetinové množství. Na závěr omáčku osolíme a zjemníme máslem.
Sůl, pepř 
Rozmarýn1 větvička
Červené víno1 láhev
Cukr100 g
Kuřecí vývar500 ml
Máslo50 g
Karotka200 gNa rozpálenou pánev přidáme olej a opečeme karotku a šalotku. Dozdobíme čerstvými květy.
Šalotka100g
Květy 
Olej50 ml
Bramborové plátky500 gBramborové plátky usmažíme v horkém oleji a po usmažení osolíme.
Olej slunečnicový500 ml