Pečené kachní prso s karotkou a omáčkou z červeného vína a bramborové plátky
Kachní prso | 5 ks | Na kachním prse nařízneme kůži, osolíme, opepříme, posypeme nasekaným rozmarýnem a pečeme kůží dolů na pánvi, až se vypeče tuk, pak otočíme a opečeme z druhé strany. Vložíme do rozpálené trouby na 160 °C, 7–8 minut. Po upečení necháme maso chvilku odpočinout, aby nám nevytekla šťáva. Omáčku připravíme z karamelu, zalijeme červeným vínem, kuřecím vývarem a zredukujeme na třetinové množství. Na závěr omáčku osolíme a zjemníme máslem. |
---|---|---|
Sůl, pepř | ||
Rozmarýn | 1 větvička | |
Červené víno | 1 láhev | |
Cukr | 100 g | |
Kuřecí vývar | 500 ml | |
Máslo | 50 g | |
Karotka | 200 g | Na rozpálenou pánev přidáme olej a opečeme karotku a šalotku. Dozdobíme čerstvými květy. |
Šalotka | 100g | |
Květy | ||
Olej | 50 ml | |
Bramborové plátky | 500 g | Bramborové plátky usmažíme v horkém oleji a po usmažení osolíme. |
Olej slunečnicový | 500 ml |