Přeskočit na hlavní obsah

Vepřová kotleta na bylinkách s máslovou zeleninou a hranolkami

Vepřová kotleta10 ksNasekané kotlety osolíme, opepříme a posypeme nasekanými, čerstvými bylinkami. Maso pečeme na rozpálené pánvi z obou stran a vložíme do rozpálené trouby na 160 °C, 8–10 minut. Na pánev, ve které jsme opékali maso, si připravíme omáčku. Výpek zalijeme smetanou, zjemníme máslem a lehce provaříme.
Sůl, pepř 
Bylinky (tymián, rozmarýn, šalvěj) 
Olej100 ml
Smetana200 ml
Máslo50 g
Sezónní zelenina (chřest, ředkvička, mrkev, květák...)100 gSezónní zeleninu prohřejeme ve vývaru s máslem a podáváme.
Máslo150 g
Kuřecí vývar100 ml
Hranolky1500 gHranolky usmažíme v rozpáleném oleji a po usmažení osolíme.
Olej500 ml
Sůl