Žampiony | 30 ks | Ze žampionů sundáme nožičky, osolíme, opepříme, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme péct do trouby na 160 °C, přibližně 5 minut. Řapíkatý celer nakrájíme na malé kostičky, osolíme, přidáme citronovou šťávu z citronu a dosladíme cukrem. |
---|
Řapíkatý celer | 200 g |
---|
Citron | 1 ks |
---|
Cukr | 50 g |
---|
Sůl | |
---|
Máslo | 100 g |
---|
Lišky | 300 g | Na másle zarestujeme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme nasekaný tymián, nožičky z žampionů, zalijeme smetanou, provaříme a důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Na závěr zjemníme máslem a dosolíme. |
---|
Máslo | 100 g |
---|
Šalotka | 100 g |
---|
Smetana | 500 ml |
---|
Tymián | 1 větvička |
---|
Sůl | |
---|
Rösti | 30 ks | Rösti usmažíme v rozpáleném oleji. Čerstvými bylinkami ozdobíme žampiony. |
---|
Olej | 500 ml |
---|
Čerstvé bylinky | |
---|