Přeskočit na hlavní obsah

Pečené žampiony s liškovou omáčkou a rösti

Žampiony30 ksZe žampionů sundáme nožičky, osolíme, opepříme, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme péct do trouby na 160 °C, přibližně 5 minut. Řapíkatý celer nakrájíme na malé kostičky, osolíme, přidáme citronovou šťávu z citronu a dosladíme cukrem.
Řapíkatý celer200 g
Citron1 ks
Cukr50 g
Sůl 
Máslo100 g
Lišky300 gNa másle zarestujeme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme nasekaný tymián, nožičky z žampionů, zalijeme smetanou, provaříme a důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Na závěr zjemníme máslem a dosolíme.
Máslo100 g
Šalotka100 g
Smetana500 ml
Tymián1 větvička
Sůl 
Rösti30 ksRösti usmažíme v rozpáleném oleji. Čerstvými bylinkami ozdobíme žampiony.
Olej500 ml
Čerstvé bylinky