| Žampiony | 30 ks | Ze žampionů sundáme nožičky, osolíme, opepříme, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme péct do trouby na 160 °C, přibližně 5 minut. Řapíkatý celer nakrájíme na malé kostičky, osolíme, přidáme citronovou šťávu z citronu a dosladíme cukrem. |
|---|
| Řapíkatý celer | 200 g |
|---|
| Citron | 1 ks |
|---|
| Cukr | 50 g |
|---|
| Sůl | |
|---|
| Máslo | 100 g |
|---|
| Lišky | 300 g | Na másle zarestujeme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme nasekaný tymián, nožičky z žampionů, zalijeme smetanou, provaříme a důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Na závěr zjemníme máslem a dosolíme. |
|---|
| Máslo | 100 g |
|---|
| Šalotka | 100 g |
|---|
| Smetana | 500 ml |
|---|
| Tymián | 1 větvička |
|---|
| Sůl | |
|---|
| Rösti | 30 ks | Rösti usmažíme v rozpáleném oleji. Čerstvými bylinkami ozdobíme žampiony. |
|---|
| Olej | 500 ml |
|---|
| Čerstvé bylinky | |
|---|