Vepřová kotleta na bylinkách s máslovou zeleninou a hranolkami
| Vepřová kotleta | 10 ks | Nasekané kotlety osolíme, opepříme a posypeme nasekanými, čerstvými bylinkami. Maso pečeme na rozpálené pánvi z obou stran a vložíme do rozpálené trouby na 160 °C, 8–10 minut. Na pánev, ve které jsme opékali maso, si připravíme omáčku. Výpek zalijeme smetanou, zjemníme máslem a lehce provaříme. |
|---|---|---|
| Sůl, pepř | ||
| Bylinky (tymián, rozmarýn, šalvěj) | ||
| Olej | 100 ml | |
| Smetana | 200 ml | |
| Máslo | 50 g | |
| Sezónní zelenina (chřest, ředkvička, mrkev, květák...) | 100 g | Sezónní zeleninu prohřejeme ve vývaru s máslem a podáváme. |
| Máslo | 150 g | |
| Kuřecí vývar | 100 ml | |
| Hranolky | 1500 g | Hranolky usmažíme v rozpáleném oleji a po usmažení osolíme. |
| Olej | 500 ml | |
| Sůl |